donderdag 19 augustus 2010

Provincie weet het ook niet…

Op 17 augustus voerden we ambtelijk overleg met de provincie over de voorgenomen bezuinigingen op het beheer van onze natuurgebieden in Noord-Holland. Wij hebben uitgelegd dat we de natuur die aan ons is toevertrouwd niet meer goed kunnen beheren als de provincie daar in 2011 7 ton minder voor ter beschikking stelt. De ambtenaren van de provincie konden ons ook niet uitleggen hoe we zo’n grote bezuiniging zouden moeten opvangen. Tegelijkertijd bevestigden zij dat de provincie het natuurbeheer als een van haar kerntaken ziet.

Een meerderheid in Provinciale Staten zag bij de behandeling van de Kadernota ook dat de bezuinigingen te fors zijn en heeft de gedeputeerden verzocht een oplossing te vinden voor Landschap Noord-HollandHet enige argument dat we van de ambtenaren gehoord hebben is dat de provincie geen geld heeft. Dat is helaas niet helemaal waar, bedoeld wordt dat de huidige bestuurders er geen geld voor over hebben. Een wezenlijk verschil.

Uit de ambtelijke mededelingen begrijpen we dat men kennelijk bereid is om de natuurgebieden waarin in de afgelopen jaren miljoenen euro’s zijn geïnvesteerd en waar niet alleen planten en dieren profijt van hebben, maar miljoenen mensen van genieten, te laten verhabbezakken. Wij vinden dat dat niet kan. Het leidt tot een onacceptabele verspilling van al geïnvesteerd gemeenschapsgeld.

We zullen de bestuurders trachten te overtuigen dat zij niet alleen naar de kosten van fatsoenlijk beheer moeten kijken, maar ook naar de maatschappelijke opbrengsten daarvan! Om de teloorgang van de Noord-Hollandse natuur en het Noord-Hollandse landschap te voorkomen.

PS uw handtekening onder onze petitie blijft zeer welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten